Суббота, 18.05.2024, 14:08 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2010 » Февраль » 26
Під таким лозунгом працює сьогодні більшість сумчан, адже ситуація на ринок праці залишається стабільно важкою…

За даними директора міського центру зайнятості Миколи КУХТИКА, за два останні тижні, з 5 по 19 лютого послугами служби зайнятості користувалися 3892 сумчан, натомість працевлаштовано усього 79. За цей час зареєстровано 284 особи. Основним джерелом формування ринку праці стали:

особи, які були звільнені за згодою сторін (ст.36 п.1) – 44%;

звільнені з причин плинності кадрів (звільнені за власним бажанням та за порушення трудової дисципліни) (ст. 38) – 27%;

інші – 15%

в зв'язку із закінченням строку трудового договору (ст.36 п.2) – 7%;

вивільнені у зв’язку зі змінами в організації виробництва (ст. 40 п.1) – 7%.

В середньому щодня на "біржі праці" реєструвалися 28 сумчан. Чисельність осіб, які перебувають на обліку станом на 19 лютого складає 3632 особи. Статус безробітного з них мають 3522 сумчанина, у тому числі о ... Читать дальше »
Просмотров: 582 | Добавил: lewka | Дата: 26.02.2010 | Комментарии (0)

Просмотров: 571 | Добавил: Artle | Дата: 26.02.2010 | Комментарии (0)

Результати перевірок, які постійно проводяться інспекцією щодо додержання державної дисципліни цін на ринках продовольства, показують, що у багатьох перевірених об’єктах не дотримуються встановленого порядку державного регулювання цін.

Cпеціалістами інспекції в 2009 році та січні-лютому 2010 року проведено 233 перевірки додержання господарюючими суб’єктами запроваджених в області механізмів державного регулювання цін на окремі продовольчі товари, щодо декларування зміни оптово-відпускних цін та застосування граничного рівня торговельних надбавок на основні продукти харчування.

Порушення формування та застосування цін встановлені в 96 суб’єктах господарювання, що становить 41% від кількості перевірених об’єктів. До підприємств, які допустили дані порушення, застосовані економічні санкції на загальну суму 2 922,1 тисячі гривень. На 28 винних посадових осіб накладено адміністративні штрафи на суму 3,2 тисячі гривень.

Перевіряючи стан запровадженого в області дер ... Читать дальше »
Просмотров: 1247 | Добавил: lewka | Дата: 26.02.2010 | Комментарии (0)

Суми ще не так давно було відоме як місто парків і троянд. Цей імідж створювався важкою працею людей, що любили наше місто. Саме це відрізняло його від інших міст і робило життя його мешканців комфортним і неповторним.

Тепер Суми вже не можна назвати зеленим містом. Площа зелених насаджень в нашому місті має складати не менше 1400 га, в той час як сьогодні ця цифра вже є меншою. Згідно із європейськими стандартами, площа забудованих територій має дорівнювати площі зелених насаджень в місті. Для прикладу, у Донецьку сквери та парки займають 51% площі міста.

Для чого нам дерева?

Відповідь проста – вони зберігають наше здоров’я. Ми, можливо, нагадаємо про всім відомі речі, про які міська влада протягом вже багатьох років забуває, ухвалюючи рішення про вирубки та забудови.

По-перше, озеленені території є єдиним природнім фільтром, який затримує пил, що піднімається з поверхні ґрунту та викидається промисловими підприємствами. Ви думаєте, це відбивається ... Читать дальше »
Просмотров: 970 | Добавил: lewka | Дата: 26.02.2010 | Комментарии (0)

Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область