Суббота, 18.05.2024, 11:54 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2010 » Февраль » 26 » Державна інспекція з контролю за цінами в Сумській області виявила факти порушень оптово-відпускних цін на продовольчі товари
Державна інспекція з контролю за цінами в Сумській області виявила факти порушень оптово-відпускних цін на продовольчі товари
09:43
Результати перевірок, які постійно проводяться інспекцією щодо додержання державної дисципліни цін на ринках продовольства, показують, що у багатьох перевірених об’єктах не дотримуються встановленого порядку державного регулювання цін.

Cпеціалістами інспекції в 2009 році та січні-лютому 2010 року проведено 233 перевірки додержання господарюючими суб’єктами запроваджених в області механізмів державного регулювання цін на окремі продовольчі товари, щодо декларування зміни оптово-відпускних цін та застосування граничного рівня торговельних надбавок на основні продукти харчування.

Порушення формування та застосування цін встановлені в 96 суб’єктах господарювання, що становить 41% від кількості перевірених об’єктів. До підприємств, які допустили дані порушення, застосовані економічні санкції на загальну суму 2 922,1 тисячі гривень. На 28 винних посадових осіб накладено адміністративні штрафи на суму 3,2 тисячі гривень.

Перевіряючи стан запровадженого в області державного регулювання роздрібних цін на окремі продукти харчування щодо встановлення граничних рівнів торговельних надбавок, порушення державної дисципліни цін виявлено в 56 із 119 перевірених торгових закладів. Так, порушення фіксувалися в ТОВ «Басівський торговельний дім», ТОВ Фірма «Акція-Інформ», ТОВ «Техноінвесткомплект», ТОВ «Тріумф», «Плюс» ТОВ «Плюс ЛТД», ПП «Еней», ТОВ «Кіровський», Комунальному підприємстві «Сумська маслосирбаза».

У результаті проведеної роботи щодо виявлення та припинення порушень державної дисципліни цін на продовольчі товари попереджено обрахувань споживачів на суму 347,4 тисячі гривень. До всіх підприємств-порушників інспекцією були застосовані економічні санкції та надані приписи про усунення порушень державної дисципліни цін, - повідомляє офіційний сайт ОДА.
Просмотров: 1247 | Добавил: lewka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область