Суббота, 18.05.2024, 07:27 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2010 » Август » 17 » Платили не з того джерела
Платили не з того джерела
09:22
Ревізори КРУ в Сумській області здійснили ревізію фінансово-господарської діяльності в управлінні освіти і науки Сумської міської ради за період з 01.02.2009 по 31.12.2009.

Вони виявили порушень на загальну суму понад 619 тисяч гривень. При цьому незаконні, нецільові витрати становили більше 319 тисяч гривень, операції, пов’язані з неефективними управлінськими діями, що призвели до втрат, – понад 298 тисяч гривень.

Одне із значних відхилень від Закону - використання бюджетних коштів всупереч коду програмної класифікації видатків, за яким було виділено близько 304 тисяч гривень.

Зокрема, встановлено, що в штатних розписах, затверджених в Cумських середніх школах №2, 7, 9, 17 та загальноосвітніх школах №4, 6, 10, №12, 23, 26 передбачались посади вчителів-логопедів, видатки на утримання яких проводились з іншого джерела (код функціональної класифікації «Загальноосвітні школи, спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії, колегіуми»). Чому так сталося?

З огляду на Положення про логопедичні пункти системи освіти, затверджене наказом Міністерства освіти України від 13.05.1993 року, відкриття логопедичних підрозділів районними, міськими органами державного управління освітою відбувається в межах асигнувань, передбачених в бюджеті для цієї мети. А безпосереднє керівництво і контроль за логопедичною роботою учителів-логопедів здійснюють органи державного управління освітою, у віданні яких перебувають логопедичні пункти. Учитель-логопед відповідає за організацію і проведення роботи на
  логопедичному пункті перед районним (міським) органом державного управління освітою і має всі передбачені діючим законодавством пільги і переваги, тривалість чергової відпустки і порядок пенсійного забезпечення, встановлені для вчителів спеціальних шкіл-інтернатів для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку. Відповідно ж вищеназваного Положення № 135, логопедичний пункт, розміщений в школі, вважається класом-комплектом при встановленні штатів школи тільки стосовно кількості ставок робітничого і обслуговуючого персона
 лу.

Крім того, згідно з додатком № 5 до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України, логопедичні пункти включено до переліку спеціальних закладів освіти, робота в яких дає право на підвищення посадових окладів. Підвищення посадових окладів також застосовується при нарахуванні заробітної плати і вчителям-логопедам логопедичних пунктів, створених управлінням освіти і науки Сумської міської ради.

Згідно з додатком №2 наказу Міністерства фінансів України „Про бюджетну класифікацію та її запровадження” фінансування логопедичних пунктів повинно здійснюватись за кодом функціональної класифікації 070806 «Інші заклади освіти».

Внаслідок вищезазначеного, в період з 01.02.2009 по 31.12.2009 затверджено асигнування, профінансовано та проведено видатки на утримання вчителів-логопедів за невідповідним кодом на загальну суму близько304тисяч гривень.

Нецільове використання бюджетних коштів допущено начальником управління освіти і науки Сумської міської ради через недотримання вимог Бюджетного кодексу України та Порядку складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 228 від 28.02.2002.

За наслідками проведеної ревізії сім посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Відповідно до Бюджетного кодексу перед Фінансовим управлінням Сумської міської ради України ініційовано зменшення та призупинення бюджетних асигнувань, і УДК в м.Суми ГУДКУ в Сумській області зупинено операції з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії передано до Сумського міського управління ГУМВС України в Сумській області

На адресу начальника управління освіти і науки Сумської міської ради надіслано лист з вимогою забезпечення вичерпних заходів для повного усунення виявлених фінансових порушень.

В.М. Чемерис,
Просмотров: 838 | Добавил: Artle | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область