Суббота, 04.05.2024, 18:40 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2010 » Август » 30 » Парламент вніс зміни до закону про вибори
Парламент вніс зміни до закону про вибори
15:55
Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому як закон законопроект про внесення змін до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” вибори, запропонованого Олександром Єфремовим.

За це рішення проголосувало 264 народних депутатів із 430 зареєстрованих у залі, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, спікер Володимир Литвин перед прийняттям документу запропонував нардепам внести також пункт про те, що ті партії, які існують менше року, мають право брати участь у виборах, "а ті партії, які зареєстровані більше, ніж рік, мають довести, що вони виконують закон”.

Він також наполіг на тому, щоб залишити позицію, що мають право бути обраними особи, які на день голосування досягли 18 років.

У проекті Закону О. Єфремова, зокрема, пропонується:

1. Зняти обмеження щодо можливості участі у місцевих виборах місцевих організацій політичних партій, що утворені пізніше ніж за 365 днів до дня виборів, та надати можливість усім місцевим організаціям політичних партій висувати своїх кандидатів.
2. Змінити принцип формування складу територіальних виборчих комісій.

Збільшити склад територіальних виборчих комісій до вісімнадцяти осіб та надати право подавати кандидатури для формування територіальних виборчих комісій не лише місцевим організаціям тих політичних партій, які представлені у Верховній Раді України поточного скликання, а усім місцевим організаціям політичних партій, що зареєстровані в Україні.

Визначити чіткий порядок відбору кандидатур до складу територіальних виборчих комісій, до якого входитимуть п’ятнадцять осіб від місцевих організацій політичних партій, які представлені у Верховній Раді України поточного скликання, а також три особи з числа кандидатур, поданих місцевими організаціями політичних партій, які визначатимуться шляхом жеребкування.

3. З метою однозначного трактування положень цього Закону усіма суб’єктами виборчого процесу та для вдосконалення його тексту внести до Закону інші зміни технічного характеру.

Після голосування опозиційні депутати почали обурюватися прийнятому закону, на що Литвин сказав, що саме заради цього ВР сьогодні і зібралася. "Верховна Рада прийняла рішення”, - наголосив він.
Просмотров: 791 | Добавил: lewka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область