Суббота, 18.05.2024, 15:11 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2009 » Июль » 14 » Новини з апаратної наради
Новини з апаратної наради
23:07

Апаратна нарада при міському голові 13 липня пройшла за звичним графіком: начальники управлінь звітували про находження коштів до міського бюджету, про ситуацію в соціальній сфері міста, про виконання доручень міського голови, про стан роботи по забезпеченню життєдіяльності міста та вирішення соціально-економічних питань.

Начальник фінансового управління Світлана ЛИПОВА поінформувала про надходження коштів до міського бюджету м.Суми від придбання патентів на гральний бізнес. Очікувані втрати міського бюджету внаслідок заборони грального бізнесу в 2009 році складуть близько 7 млн.грн. Операторам грального бізнесу необхідно повернути 1 792,0 тис.грн, з них вже повернуто 360 тис.грн .

До управління майна комунальної власності кожного дня надходить від 20 до 30 заяв на отримання 20% пільги за орендну плату, але деякі орендарі мають заборгованість за орендну плату. «Негайно надавати пільги лише сумлінним платникам, які не мають заборгованості»,--надав доручення мер начальнику управління майна комунальної власності.

Не зовсім втішною залишається ситуація на ринку праці. До міського центру зайнятості за останні два тижні звернулося 4 тис.700 чоловік, з них-- 111осіб працевлаштовано. На сьогоднішній день в базі даних наявні 246 ваканцій, на одне робоче місце претендують 18 осіб.

Існують проблеми і в галузі охорони здоров’я. За словами начальника управління охорони здоров’я Ольги БРАТУШКО, катастрофічно не вистачає коштів на забезпечення хворих на хронічний гемодіаліз та надання пільговим категоріям рецептів. «Дійсно існують проблеми, але медична галузь м.Суми фінансується найкраще в Україні після Києва»,--заявив Геннадій Михайлович.

Мер надав доручення начальнику управління ЖКГ Ярославу КУЦУ ще раз ініціювати питання щодо ліквідації КП «Сумипарксервіс» та передачі його функцій КП «Шляхрембуд». «У Чернівцях таке ж підприємство за надання послуг з паркування авто отримує прибуток на суму 1 млн.186 гривень, ми ж маємо лише 85 тис. гривень»,--повідомив Геннадій Мінаєв. Сумы центр города перестал быть наполнен молодежью. Центральная масть СОМОО стала в центр внимания после сумских переделов Центра в городе Сумы. Но после того как Центром была опрошена молодеж СОМГО убедилось в справедливости Сумской центральной власти. Помимо этого Сомго "Центр" преложила сумскую акцию "Центр свободы" город Сумы.

Неохоче беруться облаштовувати за власний рахунок тротуари у центральній частині та на магістральних вулицях міста підприємницькі структури. «У міському бюджеті немає коштів для виконання даних робіт. Ніхто нікого не примушуємо силоміць. Це відповідальність самих підприємців перед своїми покупцями, перед містом»,--говорить градоначальник.

Були надані доручення щодо кращої організації ремонтних робіт ліфтів у вихідні та святкові дні, остаточного доведення до відома мешканців міста планів виконання поточних ремонтних робіт житлових підприємств по кожному будинку, вирішення питання з вивезенням негабаритного сміття та інші.

Наприкінці апаратної наради прозвучало головне доручення—усім до праці!

Просмотров: 758 | Добавил: lewka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область