Суббота, 18.05.2024, 10:49 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2009 » Апрель » 24 » До Сум прибув конвой допомоги та дружби
До Сум прибув конвой допомоги та дружби
16:00
23 квітня на площі Незалежності відбулася церемонія зустрічі чергового гуманітарного конвою від асоціації "Help Point Sumy" зі швейцарського міста Волен.

Учасників конвою на чолі із Президентом асоціації Маріанне ПІФФАРЕТТІ привітали виконуючий обов’язки міського голови Микола ТРОФИМЕНКО та заступник міського голови Сергій ПАНЧЕНКО.

Микола Трофименко щиросердно подякував благодійникам із альпійського міста, з яким ось вже п’ять років діють тісні братерські стосунки, за їх небайдужість та бажання допомагати сумським медикам, правоохорнцям та рятувальникам.

За вагомий внесок у розвиток соціальної сфери міста та сприяння розвитку партнерських стосунків між містами Суми та Волен він вручив Маріанне Піффаретті Почесну відзнаку Сумської міської ради "За заслуги перед містом" ІІІ ступеня. А членам делегації подарували сувенірні набори на згадку про наше місто.

Доставили конвой 29 чоловік, які за покликом серця у власний час та на власний кошт зголосилися доправити гуманітарний вантаж до нашого міста. Це люди різних професій: лікарі, бізнесмени,службовці, журналісти, водії, колишні поліцейські. Вперше водіями вантажівок є чотири жінки.

Привітали гостей також голова облдержадміністрації Микола ЛАВРИК та заступник голови облради Сергій КЛОЧКО.

За словами очільника області, прибуття гуманітарного конвою вкотре доводить, що тисячі кілометрів – не перешкода для налагодження дружніх стосунків.

А оскільки Маріанне Піффаретті зізналася, що половина її серця належить Сумщині, то подарунок Миколи Лаврика – українська вишиванка - був дуже доречним.

"Конвой – 2009" – це 9 вантажівок вагою 20 тонн з гуманітарною допомогою, 5 легкових спецавтомобілів для УМВС України в області та 1 автомобіль для головного управління МНС України в області вартістю 50 тисяч євро.

Це найбільший конвой за весь час співпраці між нашими регіонами - медичне обладнання, візки та пристрої для інвалідів, медичні, дерев'яні, дитячі ліжка, медичні меблі, столи, перев’язочний матеріал, постільні набори, операційний матеріал, апарати для хворих на цукровий діабет.

Біля третини вантажу буде передано до міських медичних закладів.

* * *

У 2004 році область отримала першу допомогу - пожежний та патрульний поліцейський автомобілі. До складу наступної гуманітарної допомоги, що надійшла в травні 2005 року, окрім 11 автомобілів різного призначення, було включено також рятувальні пожежні матеріли.

А загальна вартість допомоги "Конвой-2006" оцінювалася понад 2 млн. євро. У 2007 році було привезено 26 тонн гуманітарного вантажу та 9 автомобілів.

Вперше у 2008 році привезено два конвої. У квітні - 65 тонн на загальну суму понад 36 тис. євро (лікарняні ліжка, матраци, пристрої для інвалідів, інвалідні коляски, шкільні меблі, медичні обладнання та матеріали, кухонне приладдя, одяг, постільна білизна, перев’язочний матеріал).

У вересні - 85 тонн на загальну суму біля 100 тисяч євро (8 великих вантажівок – лікарняні ліжка, матраци, пристрої для інвалідів, медичне обладнання та матеріали, кухонне приладдя, одяг, постільна білизна, перев’язочний матеріал, засоби для рятувальної та пожежної служб).

http://meria.sumy.ua/ua/archive/news_events/2009/04/23/konvoy_09

Просмотров: 3087 | Добавил: gava | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область