Суббота, 18.05.2024, 13:05 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2009 » Апрель » 21 » «Три зірки» – поки що максимальний статус готелів Сумщини
«Три зірки» – поки що максимальний статус готелів Сумщини
15:26

На території Сумщини протягом минулого року функціонували 29 готельних господарств, серед яких 12 готелів, 7 гуртожитків для приїжджих та 10 інших місць для тимчасового проживання на 2355 місць (без урахування власності фізичних осіб). Із них майже 60% знаходяться в обласному центрі та містах обласного підпорядкування. Загалом, з 2007 року кількість закладів зазначеного типу зменшилася на десять одиниць.

За даними Головного управляння статистики у Сумській області, в 2008 році в готельному господарстві краю налічувалось 853 номерів. Найбільша їх кількість в містах Суми і Охтирка та в Охтирському і Сумському районах.

Упродовж минулого року готельним господарством області прийнято 57,2 тисячі проживаючих (із яких 7,7% або 4,4 тисячі осіб – іноземні громадяни) та отримано доходів на суму 22569,2 тисячі гривень (із яких 10% або 2249,0 тисяч – доходи від проживання іноземців).

У сфері надання відповідних послуг обласний центр та м.Шостка користуються найбільшим попитом у іноземців. В готелях та інших місцях для тимчасового проживання області зупинявся щоденно в середньому 157 приїжджий, із них 12 осіб – це жителі інших держав: в основному Росії, Білорусі, Німеччини, США, Польщі, Італії, Франції.

Сертифікат на три «зірки» мають три готелі: філія готелю «Хімік» м.Суми (вул.Псільська), культурно-діловий центр «Воскресенський» м.Суми, готельно-спортивний комплекс «Нафтовик» м.Охтирка. Набули статусу двозіркового два об’єкти: готель «Україна» м.Суми, готель «Оазис-центр» м.Ромни. Філія готелю «Хімік» м.Суми (вул.Харківська) має сертифікат на одну «зірку». Всі інші об’єкти сертифікації отримали сертифікат відповідності на показники безпеки проживання. У 2009 році планують проведення сертифікації нові комфортабельні готелі «Шафран-Суми» та «Фрунзе-Ювілейний».

http://100.sumy.ua/

Просмотров: 2772 | Добавил: gava | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область