Суббота, 18.05.2024, 06:16 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2009 » Апрель » 8 » Методику залишили на потім…
Методику залишили на потім…
17:28

7 квітня у малій сесійній залі Будинку рад відбулося засідання виконавчого комітету Сумської міської ради, яке провів міський голова Геннадій МІНАЄВ.

На розгляд "міського уряду" було внесено біля 60 питань порядку денного.

Найбільш очікуваним та резонансним серед них був проект Методики визначення вартості проїзду (тарифів) на регулярних міських маршрутах загального користування в звичайному режимі, експресному та режимі маршрутного таксі.

За запропонованими формулами Методики для розрахунку тарифу мінімальна ціна за проїзд може становити 0,79 грн., максимальна – 1,87 грн., але, як заявив представник Антимонопольного комітету, вона вимагає більш детального вивчення фахівцями його держустанови. Відтак, розгляд питання перенесли на наступне засідання виконкому.

Предметом обговорення також стало самовільне підвищення перевізниками з 4 квітня вартості проїзду у деяких маршрутках до 2 грн. Міський голова доручив відділу логістики та зв'язку 8 квітня подати позовні заяви до суду на перевізників, які без погодження з міськвиконкомом самовільно підвищили проїзд у маршрутках.

Виконком, крім того, переніс розгляд питання про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському електротранспорті, яким передбачалося підвищення проїзду у тролейбусі до 1 грн. на більш пізній період.

Своїм рішенням виконавчий комітет запропонував міській раді затвердити примірний договір про соціально-економічну співпрацю з підприємствами та установами міста усіх форм власності, Порядок організації і проведення масових акцій у м. Суми. Також члени виконкому погодили та запропонували депутатам розглянути питання щодо перейменування провулку Промисловий на провулок Зіновія Красовицького, вулиці Огарьова на вулицю Олексія Береста, а вулиці Черепіна присвоїти ім'я В’ячеслава Чорновола.

Після заслуховування звіту начальника управління підприємництва, торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олександра ПІДКУЙКА щодо здійснення контролю за належною експлуатацією і організацією обслуговування населення підприємствами торгівлі та громадського харчування, виконком затвердив заходи з підготовки ринків та підприємств торгівлі до роботи у весняно-літній період. Серед іншого, запропонував провести санітарний день за участю усіх працівників ринків з прибирання територій до 18 квітня.

Втім, до цього часу залишається невирішеним питання щодо ліквідації стихійної торгівлі по вул. Засумській, пр-ту Шевченка, вул. Набережної р.Стрілки, вул. Інтернаціоналістів, 21. Рейди за участю працівників управління, санепідемстанції, районних адміністрацій, ветслужби дають позитивні результати лише на деякий час. Не допомагають і складання адмінпротоколів співробітниками Державної служби охорони ("екологічної міліції"). Тому члени виконавчого комітету поставили завдання остаточно ліквідувати точки стихійної торгівлі до 15 червня.

З метою забезпечення соціального захисту бездомних громадян було прийнято рішення "Про створення координаційної ради з розв’язання проблем, які пов’язана з наданням всебічної допомоги бездомним громадянам та безпритульним дітям", яку очолив заступник міського голови Володимир ПАНЧЕНКО. Основним завданням ради буде координація діяльності організацій, установ, які займаються обслуговуванням бездомних громадян та безпритульних дітей, подання спільних програм, проектів на затвердження виконавчим комітетом.

"Міський уряд" також затвердив склад міжвідомчої комісії з організації та контролю за підготовкою міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років. Очолив комісію куратор галузі, заступник міського голови Анатолій БОНДАР.

Крім того, виконавчий комітет розглянув хід виконання Пріоритетної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2007-2011 роки, надав пільги Почесним донорам України в розмірі 25% з оплати за житлово-комунальні послуги.

Члени виконавчого комітету вирішили провести позачергове засідання, присвячене ситуації з харчуванням школярів, 9 квітня.

http://meria.sumy.ua

Просмотров: 804 | Добавил: Artle | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область