Суббота, 18.05.2024, 10:10 | Приветствую Вас Гость

ЦЕНТР

Главная » 2009 » Апрель » 7 » Геннадій Мінаєв: "Тільки разом зробимо наше місто охайним та чистим!"
Геннадій Мінаєв: "Тільки разом зробимо наше місто охайним та чистим!"
11:40

Геннадій Мінаєв: "Тільки разом зробимо наше місто охайним та чистим!"

Міський голова закликає сумчан один раз і назавжди показати приклад, як потрібно доглядати за містом, які критерії його прибирання мають бути задля того, щоб містянам було комфортно в ньому жити.

Про це йдеться в його Зверненні до громади міста, котре він оприлюднив 27 березня.

Геннадій МІНАЄВ закликав сумчан долучитися до прибирання рідного міста до Великодня. До того ж, міський голова пропонує безробітним сумчанам скористатися можливістю та покращити своє матеріальне становище шляхом участі в оплачуваних громадських роботах із благоустрою міста. Задля цього потрібно звернутися за телефоном благодійного фонду "За чисте місто": 27-20-06.

Активна фаза робіт із благоустрою міста за участю безробітних сумчан, мешканців міста, трудових колективів, житлових організацій і комунальних підприємств розпочинається 6 квітня.

Міський голова звертається з проханням до засобів масової інформації щодо розповсюдження свого звернення з метою залучення до загальноміської програми якомога більше сумчан.


Текст звернення міського голови до громади міста

Шановні сумчани!

Три роки тому Ви обрали мене міським головою.

Я прийшов на цю посаду сповнений сподівань, ентузіазму та бажання змінити наше місто на краще, зробити його охайним, повернути Сумам славу, як казали наші батьки, "міста зразкової культури". Як міський голова, я прикладаю максимальних зусиль, аби досягти мети.

Ми пам’ятаємо, як важко було вирішити питання полігону для сміття. Блокування транспорту, політичні інтриги – все зводилося лише до одного – потопити Суми в смітті. Зібравшись на площі Незалежності на всенародне віче, ми з Вами подолали цю кризу, а згодом – винайшли нове місце для полігону. Відтепер, проблема, що не вирішувалася десятки років, закрита. Дякувати Богу і небайдужим сумчанам, сьогодні ми лише згадуємо про ті події.

Але одразу перед сумською громадою у повний зріст постала інша штучна криза. І теж пов’язана зі сміттям. Її каталізатором став монополіст із вивозу твердих побутових відходів ТОВ "Сумикомунтранс". Фірма, що має безпосереднє відношення до Володимира Щербаня, не хотіла належним чином виконувати свої забовязання перед мешканцями міста Суми, і в той же час, поступатися своїм монопольним становищем. Конкурс, що виграв італійський інвестор, був відмінений у наслідок судової тяганини з боку ТОВ "Сумикомунтранс" і повного нерозуміння процесів з боку депутатської більшості. Так змусили піти з міста італійського інвестора, чим і "прославили" Суми на всю Європу. А сміття і понині вивозить лише "Сумикомунтранс", котрий у будь-який момент може шантажувати сумчан на власний розсуд.

Як міський голова, я вважаю такий стан речей не припустимим і вживаю всіх заходів аби змінити ситуацію на краще. Вже 8-го квітня 2009 року ми проведемо новий конкурс, на який запрошені провідні фірми з усієї України. Сподіватимемося, що ані депутати, ані ТОВ "Сумикомунтранс" не спинять логічного та необхідного для чистоти міста перебігу подій.

Утім, сьогодні я звертаюсь до Вас, шановні сумчани, із закликом і проханням – навести приклад шани та любові до рідного міста. Напередодні Великодня, за доброю традицією наших пращурів, ми маємо зробити наші Суми охайними та чистими. Після зими жодна комунальна служба не в змозі впоратись із тією кількістю пляшок, паперу та іншого бруду, який, на жаль, ми лишаємо після себе. Особливо страждають береги річок і озер, парки, сквери, фонтани.

Я звертаюсь до Вас як до небайдужих людей. Бо дуже важко бути мером у місті байдужих людей. Та я знаю, що ми, сумчани, - зовсім інші.

Я закликаю Вас вийти на вулиці. Але не для того, щоб мітингувати та бити шибки, а для того, щоб навести порядок на кожній вулиці, у кожному дворі, біля кожного під’їзду. Якщо кожен із нас прибере хоча б одного папірця, то в місті стане як мінімум на 250 тисяч папірців менше.

Ми вийдемо всі разом: комунальні підприємства, житлові організації, трудові колективи, учні та студенти, всі сумчани!

За підтримки великих підприємств міста, власне підприємців, групою ентузіастів створено благодійний фонд "За чисте місто". Його мета – акумулювати енергію небайдужих людей і сприяти охайності нашого міста. Ми залучаємо до співпраці з прибирання міста людей, які втратили роботу. Таким чином ми не тільки прибиратимемо місто, а й допомагатимемо сумчанам, які опинилися в скрутному становищі.

Я впевнений, лише разом ми зможемо досягти мети – повернути Сумам славу культурного центу Слобожанщини і зустріти весняні свята в охайному і чистому місті. Ми зробимо це, бо ми не байдужі!

Дякую Вам за довіру та терпіння.


З повагою, міський голова Геннадій Мінаєв

Источник: meria.sumy.ua

Просмотров: 834 | Добавил: lewka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сумы, молодежная организация, политика, минаев, работа, власть, деньги, недвижимость, молодежь, развитие, земля, доллар, евро, курс, фото, фотографии, озеленение, меценат, видео, рынок, безработица, кризис, биржа труда, занятость, население, сумская, область